Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

E Pashė Vdekjen mė Sy....Gani Sylė Shala Ditari i njė luftėtari tė UĒK-sė

Go down

E Pashė Vdekjen mė  Sy....Gani Sylė Shala Ditari i njė luftėtari tė UĒK-sė  Empty E Pashė Vdekjen mė Sy....Gani Sylė Shala Ditari i njė luftėtari tė UĒK-sė

Post by Dardania Sat 25 Apr 2015, 00:07

E pashė vdekjen me sy!
Gani Sylė Shala
Ditari i njė luftėtari tė UĒK-sė

“Dhe, para sė gjithash, ruhuni nga mallkimi i historisė

dhe mos e harroni atė kur tė jepni mendimin tuaj!” - Hasan Prishtina

Njėri ndante bukė. “Si je more shok?”, mė tha. “Mirė jam”, i thashė. “A mė patriot je ti apo unė!?” “Unė di pėr vete e jo pėr ty!?”- i thashė. “Unė kam qenė tre vjet me pushkė nė dorė nė Kroaci, dy vjet nė Kosovė”. I erdh inati e mė shau nėnėn e shqiptarit, gjakun...

Mė ra disa herė dhe mė pėrgjaku. Shkova brenda, disa tė burgosur ma pastruan gjakun. Njėri prej atyre shokėve mė tha: Avdiu tė ka rrehė. Pyeta njėrin nga ishte. Nga Doganajt e Kaēanikut, m’u pėrgjigj. Ai vazhdoi duke thėnė se jemi ushtarė tė UĒK-sė! Nuk i besova.

Ndėrkaq njėri mė pyeti pėr emėr. I thash se unė jam Shemsi Shala nga komuna e Pejės. Tjetri mė tha: a je i plagosur? Po, jam, i thashė. Po ku je plagosur? – mė pyeti. Nė Gjakovė, - ia prita. Njėrit i shkuan lotėt. Kur ma pa kryqin nė gjoks, m’u drejtua: Shemsi unė jam Hasan Dalloshi, ky ėshtė Ahmet Hoxha,...

Rasti thonė ėshtė mbret i botės, kush e ka menduar se do shihemi dhe do njihemi pėrsėri, sepse ishim tė dėrrmuar dhe mezi e njohėm njėri-tjetrin!

13 maj 1999

Na qitėn nė oborr me shėtit. Pashė Xhokėn. Edhe shumė autobusė. Njė kriminel mė mori e mė ēoi te njė veturė, mė hipi ngadalė. Pasi ma pa kryqin nė gjoks, mendoi se jam shka! Kur u nisėn autobusėt, ne ishim mė tė fundit. Kur mbėrrimė afėr fshatit Llazicė, u dukėn aeroplanėt e NATO-s nė qiell. Ndėrmjet autobusėve ishin tanket. Aeroplanėt bombarduan kolonėn e tankeve dhe i shkatėrruan tė gjitha. Urėn e kėputėn. Si kaloi rreziku, hymė nė autobus, sikurse edhe shkiet. Shkiet me thika u binin tė burgosurve. U ofruan tek unė. Kur ma panė kryqin nė gjoks, menduan se jam serb!

Prej fshatit Llazicė na nisėn drejt Dubravės. Para burgut tė Dubravės na pritėn 100 shkie me hunj nė dorė....

Mė thanė tė drejtohesha nė derė tė burgut. Njėzet metra pa hyrė nė oborr tė burgut, pashė shumė lopė... Krejt lopėt e vjedhura i paskan pru kėtu... Dhe shava...

Nuk e kisha parė shkaun pas mejE.! Mė kishte dėgjuar. Mė ra mbi 30 herė me kėrbaē. Hyra zhag nė oborr tė burgut. Pėrjashta burgut dėgjohej kukama. I rrihnin tė burgosurit shqiptarė me lloj-lloj mjetesh...

Duke shkuar nė pavijon, u rrėzova nuk munda me vazhdue. Erdhėn dy veta e mė morėn zhag. Mė ēuan nė pavijonin C, nė izolim. Pėrsėri u takova me grupin e Kaēanikut:

Ahmet Hoxhėn, Hasan Dalloshin, Mehdiun, Tefikun, Musliun, Fatmirin dhe Sejdiun.

Kėta kanė qenė grupi i Kaēanikut, por edhe Tahir Panxhėn, Dervish Sylėn, Sylė Kuqin, Ismet Musėn, Rasim Selmanin, Rasim Jahėn, Shaqė Selmanin dhe shumė e shumė tė tjerė

Pėr natė i rrihnin, bukė nuk u binin... Hasan Dalloshi kujdesej pėr mua.

16 maj 1999

E morėn mr. Ukshin Hotin vetė tė tretin.

Nė orėn dhjetė filloi sulmi i NATO-s mbi pavijonin C. U vra Xhoka vetė i treti, njė i Balajve. I shkoi tymi e flaka pavijonit. Ndihshin britma, ulėrima... Bėrtiti Hasani, C-ja u kall..Rama, baci Mehdi, shkuan me i thye dyert. E pashė Gani Nimanin. Hasaniysh e ki emrin ?E kam te ndėrruar, - i thashė.

Hasan Dalloshi, Naim Rexhė Kurmehaj dhe Ismet Musa, me kazmė i thyen dyert. Gjashtėdhjetė dyer i kanė thyer mė 19 maj 1999, ndėrsa unė dy.

Pasi dolėm tė gjallė nga pavijoni C, i doli flaka. Dolėm nė oborr. Na ēuan nė shkollė. Naimi e mė pruri bukė. U ulėm njė qoshe e thirra Hasanin. Mendova se nuk mund tė dal i gjallė me i tregue! Po tė tregoj Hasan, unė jam Gani Shala, jam mė emėr tė vėllait. Hasan, nėse vritem, shko te shtėpia, u tregon pėr mua. Gani ama adresėn, mė tha. Ia dhashė adresėn. Hasanit i shkuan lotėt. Ma dha besėn. Naimi mė tha: Gani, e thyen shkiet murin e oborrit, a mujmė me ikė? Po Naim, me i tregue Hasanit nga Doganajt e Kaēanikut, Dervish Sylės, Rasim Jahės, Rasim Selmanit, Shaqė Selmanit, Ahmet Hoxhes, Tefikut etj.

Naim, kur tė bėhet aksham, unė ju prij e ju ēoj nė Ruhot, - u thashė. Tentuam natėn me dalė, por nuk mundėm! Tentuam dy net me radhė e nuk mundėm!

1 qershor 1999

Pėrsėri sulmoi NATO-ja, duke filluar nė orėn 9.00. U vra Ahmet Hoxha, skaj meje. Mua mė nxori nga dheu Hasan Dalloshi. Vazhdimisht sulmonte NATO-ja. Rashė pėrmbys, mbi mua ranė Tefiku e Hasani.

Tefikut i thashė pse re mbi mua. Mos bėj zė. Duam me tė shpetue ty Shemsi! Ra njė predhė nė shkaut. I ra nė shpinė e krye Tefikut. Hasani u ēua dhe tha kaloi sulmi. Ēohu baci Tefik, ma hoqi Hasanin Tefiku prej shpine tė vdekur. Naimit iu kish pas kėputur kryet. Hasani ia mori trupin Naimit, unė zhag kryet. Hasani e mori Ahmet Hoxhėn, i bėmė bashkė. Naimi ishte nga Strellci i Epėrm, Tefiku nga Kaēaniku. Ahmet Hoxha nga Ferizaj, Hasan Maraj: jeta e jonė..Shkuam nė fushė dhe gjithė ditėn natėn ndenjėm aty.

22 maj 1999

Na lajmėruan me altoparlant: S’ka jetė mė nė Dubravė. Bėhuni rresht afėr murit. O Hasan duan me na vra. Jo Gani, - mė tha. Hasani kėqyri nė karakoll, kishte murtaja tė vendosura. Mos u tut Gani. S’jam kah tutna! – i thashė. Nė gjashtė rresht! Nuk vonoi, ndoshta as sekondat, dhe me tėrė arsenalin e armėve shtinė mbi ne.
Dardania
Dardania
Admin

Shteti : Gjermani
Postime : 2132
Kyējet nė forum : 18421
Regjistruar mė : 2010-11-08
Profesioni : Cia.... :)

http://www.dardania.msnboard.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics